Smag på Aarhus

Smag på Aarhus

Aarhus Kommune

Smag på Aarhus er Ø-Havens økonomiske rygrad. Tilbage i vinteren 2015 gav de tilsagn om økonomisk støtte til etablering og udvidelse af haven, til det vi kender den som i dag.

Smag på Aarhus er et natur- og madprojekt, hvor aarhusianerne sammen med Aarhus Kommune skaber grønne byrum fulde af smag. Alle kan være med, lave spiselige byrum og afholde arrangementer. Samtidig bliver den spiselige natur formidlet, så flere aarhusianere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.

Vi kan se at Smag på Aarhus-projektet har været en game changer for Aarhus, der i dag tilbyder endnu flere spiselige oplevelser i byen – nogle nye etableret af projektet andre er noget vi altid har haft, men ikke blevet informeret om.

 

       

Aarhus Kommune

Aarhus Kommune

Danmarks næststørste by og kommune.

Aarhus vokser og vokser. Der tilflytter ca 5.000 personer hvert år. En del af disse kommer til at flytte ind på Aarhus Ø. Aarhus Ø er byens gamle containerhavn, hvilket i dag er flytte ud på østhavnen og håndterer 2/3 af landets containertrafik. Udflytningen betød at et stort bynært havneareal blev fritlagt og kunne blive bebygget og derved blive en del af Aarhus midtby.

Ø-Haven “lejer” vores arealer af Aarhus Kommunes Center for Byudvikling og Mobilitet, der i dag er jordejeren, mod at der skabes en midlertidig grøn aktivitet på arealet – det der er vokset til at blive den have vi kender i dag.

 

       

Aarhus Ø på de sociale medier:

      

 

Kronjyllands Spisekammer

Kronjyllands Spisekammer

De flinkeste producenter - de bedste råvarer - den fineste smag

Kronjyllands spisekammer er et socialøkonomisk andelsselskab med ophav fra, ja, Kronjylland.De indsamler og sælger lokalproducerede fødevarer, fra producenter med noget på hjerte.

I Ø-Haven har de laven en lille shop, Ø-Butikken, hvor de tre gange om ugen åbner en af vores containere og tilbyder en masse lokale kvalitetsråvarer. Læs mere om Ø-Butikken her. Man kan blandt andet kunne få økologisk is, økologiske jordbær, diverse grønt, kød fra naturplejningskvæg, dansk vin og meget andet – alt er dog sæsonpræget, så udvalget skifter som årstiderne.

 

   

Buus Anlægsgartner A/S

Buus Anlægsgartner A/S

Anlægsgartnervirksomhed

Buus har været med i Ø-Haven siden dag et, ja faktisk inden, da de hjalp med at forberede pressemødet tilbage i maj 2014. Siden da har de været en aktiv del af Ø-Haven, de har blandt andet stået for alle vores grønne tage herunder vores jordbær-tag på den blå container samt lagt vores automatiske vandingsystem til vores grønne vægge. Ø-Haven har haft stor glæde af deres hjælp, maskineri, erfaring og ikke mindst interesse for at lege med og eksperimentere.

Buus har udført en række projekter på Aarhus Ø. Ud over at have udført de fleste grønne tage, så har lavet anlægsarbejdet ved Lighthouse* samt begrønningen af Bernhardt Jensens Boulevard. Buus er en aarhus-baseret anlægsgartnervirksomhed med over 25 års erfaringen indenfor diverse opgaver. De beskæftiger cirka 55, dertil en række tilknyttede sæsonarbejdere.

 

       

Pindstrup Mosebrug

Pindstrup Mosebrug

De bedste substrater til professionelle gartnere og private haveejere.

Pindstrup Mosebrug producerer et bredt udvalg af kvalitetsprodukter til de danske haveejere, bl.a. sphagnum-, bark- og gødningsprodukter samt kapillærvandingskasser og tilbehør hertil.

Pindstrup har hjulpet Ø-Haven med at finde den korrekte sammensætning af vores plantemedie. Vi benytter en blanding af kalket spagnum og alm. kompost. Hver år tilføres der ny næring via tilførsel af kompost, så jorden bevares frugtbar. En del af det kompost der benyttes produceres lokalt i haven.

  

BISTAD

BISTAD

Biavler og socialøkonomisk virksomhed

BISTAD drejer sig om to ting: At lave lækker, lokal honning og at drive en socialøkonomisk virksomhed, der beskæftiger udsatte borgere. Kort og godt. Det daglige liv i BISTAD handler også om fællesskab. Om alt det, som kun blomstrer, når man arbejder sammen på tværs af forskelle og forudsætninger.

Det er BISTADs bier og bistader vi har stående i Ø-Haven. En gruppe bybønder passer bierne under kyndig vejledning af BISTADs professionelle biavlere. Honningen bierne producerer sælges af Ø-Haven.

Du kan også støtte BISTAD og deres sociale arbejde, se mere her

 

      

PLUKK

PLUKK

Indeplanter, butik og cafe

PLUKK er en ung virksomhed med base på Institut for X ved Godsbanen. De har også haft en lille øhave siden 2015 og hjulpet os med at udsmykke vores opholdecontainer med lidt grønne indplanter. PLUKK er især kendt for deres fine planteplaneter (japansk: kokedama).

Du finder PLUKK I deres plantecafe på Godsbanen, se mere her.

 

       

iFeedback

iFeedback

Feedback via mobile enheder

iFeedback et er unikt værktøj til at sikre let og enkel feedback fra dine kunder eller samarbejdspartnere. Systemet er designet til anvendelse på mobile enheder, hvorved der sikres hurtig og nem feedback.

Ø-Haven anvender iFeedback til vores tilmeldingssystem. Der er dagligt personer der skriver sig på ventelisten til Ø-Haven. Ved mange andre haver foregår dette ved at man sender en mail, hvorved en person efterfølgende skal følge op på det. I Ø-Haven, sender man bare en sms til 1919 med teksten ØHAVEN. Straks får man en sms retur, hvor man kan skrive sig på ventelisten. Mange står derfor rent fysisk i haven når de skriver til op.

 

       

Daniels Gartneri

Daniels Gartneri

Kvalitetsgrønt fra køkkenhave og drivhus

Daniel dyrkes sit eget grønt i køkkenhaven eller i sit væksthus. Gennem årene har han specialiseret sig særlig indenfor krydderurter. Alt dyrkes uden brug at sprøjtemidler eller kunstige lys eller opvarmning. Daniel har hver weekend en lille butik på Fru Møllers Mølleri.

Vi mødte Daniel under Food Festival, hvor vi stod i det sammen telt. Siden har Daniel blandt andet været forbi til sæsonstart og tilbudt sine fine planter.

 

       

IKEA Aarhus

IKEA Aarhus

Grønne hjem

Hvem IKEA er og hvad laver behøves vist ikke at blive præsenteret her. Hvad mange ikke ved er at de har et stort udvalg af produkter til haven og dyrkning af diverse grønt.

Ø-Haven har de seneste to år præsenteret hvordan vi dyrker og passer vores haver, samt givet inspiration til hvordan man selv kan komme igang med egen dyrkning om så det er i højbed, på altanen eller blot i vindueskarmen. Tilbuddet har været til alle IKEA Family meldemmer.